Vinsch

En vinsch är ett bra hjälpmedel för att flytta på tunga föremål. Ibland kallas den för vajerspel när det är en vajer som används. Enklare vinschar för lättare föremål kan ha rep som draglina.

Manuella vinschar (handvinschar) drivs med muskelkraft genom att man vevar på ett handtag som då snurrar upp eller ut vajern. Det finns också eldrivna modeller som 12V vinsch, vilket ger mer assistans vid bärgning etc.

Populärt inom vinsch

 • Superwinch Terra 45 vajer

  Superwinch Terra 45 vajer
 • Superwinch TALON 9,5SR Syntet

  Superwinch TALON 9,5SR Syntet
  Ergonomiskt handreglage med led belysning ,Fjärrkontrollen och alla tätningar i vinschen uppfyller IP67 standard, vilket gör att vatten, lera, snö och damm hålls utanför. Snabb och strömsnål.Motordriven in och utmatning.
 • Superwinch LT2000 12V

  Superwinch LT2000 12V
 • Superwinch 4000 SR 12v

  Superwinch 4000 SR 12v
  4000SR Winch to GO Lätt att bära med sig. Skyddad av sin låda. Färdigt med fästpunkter och kan flyttas mellan olika båtvagnar eller andra fordon. Bra om man rädd för stöld eller vid uthyrning med flexibel tillbehörutrustning.Typ 2GO...

Fler tips på vinsch

Vajerspel med mycket kraft

En mekanisk och manuell vinsch kan för många räcka till bra. Den som behöver något mer rejält som kan använda ett vajerspel med mycket kraft behöver motorhjälp.

Superwinch med sina modeller i serierna Terra och Talon är populära. De finns att köpa med antingen stålvajer eller nylonlina.