Kajakhållare

Ta med dig kajaken och montera fast den på bilens takräcke med hjälp av en kajakhållare. Här listar vi modeller för liggande eller stående montering av kajak på biltaket. Du hittar skumvaggor

Populärt inom kajakhållare

 • Thule Kajakhållare 520

  Thule Kajakhållare 520
 • Thule Kajakhållare Hullavator Pro

  Thule Kajakhållare Hullavator Pro
  Thule Kajakhållare Hullavator Pro Kom ut på vattnet snabbt och enkelt, till och med på egen hand. Den här kajakhållaren med lyfthjälp klarar av att hålla upp till 18 kg av vikten åt dig.Lasta på&hellip:
 • Thule Kajakhållare DockGlide

  Thule Kajakhållare DockGlide
  Thule Kajakhållare DockGlide Kajakhållare med 2 gummiklädda och 2 filtklädda stöd, med stor anläggningsyta som skyddar skrovet. Med de filtklädda stöden monterade på bilens bakre lasthållare,&hellip:
 • Thule Kajakhållare Hull-a-Port Aero

  Thule Kajakhållare Hull-a-Port Aero
  Thule Kajakhållare Hull-a-Port Aero Fördelar: Smidig att höja eller fälla när den inte används med det främre frigöringshandtaget Enkel hantering av lastremmar vid fastspänning av kajak med integrerad&hellip:

Fler tips på kajakhållare

 • Thule Kajakhållare DockGrip

  Thule Kajakhållare DockGrip
  Thule DockGrip En mångsidig horisontell kajakhållare med stora vadderade och flexibla stöd som kan anpassas för en mängd olika skrovformer och paddelsurfbrädor. För en mängd olika skrovformer och&hellip:
 • Thule Kajakhållare K-Guard

  Thule Kajakhållare K-Guard
  Thule Kajakhållare K-Guard Thule K-Guard - snabbare, säkrare, enklare!Den första kajakhållaren där både kajaken kan låsas fast i hållaren (med hjälp av en låsbart spännband med stålkärna)&hellip:

Hur många kajaker får man lasta på biltaket?

För last på biltak finns en maxlast att förhålla sig till. Exakt hur mycket den tillåtna lasten får vara beror på bilmodell. Du kan läsa dig till vad din bil får ha i instruktionsboken. Generellt gäller mellan 50-100 kg beroende på bilmodell.

Det är totalvikten som avgör och då ska man räkna in vikt för takräcke, lasthållare och kajak. Det är inga problem att transportera en kajak men vissa små bilar kan alltså inte ta två kajaker på taket.

Spänn fast kajaken ordentligt

En kajakhållare är en stödanordning för att kajaken ska ligga bra på taket. Det håller dock inte fast kajaken så du behöver ju komplettera med bra spännband. En riktigt lång kajak kan du även behöva surra fast med en lina till dragkroken och en till bogserögla framtill. Det finns speciella kajakremmar att köpa för detta.