Mjuk takbox

En mjuk takbox har fördelen att den går att vika ihop och förvara enklare. Den är bra till dig som har bil och ont om plats till förvaring av en vanlig hård takbox hemma.

Thule Ranger hopvikbara takbox

Thule har en takbox som heter Ranger med en packvolym på 260 liter och en maxlängd på 185 cm. Den funkar alltså bra som skidbox för alpina skidor och för den som har längdskidor under den maxlängden. Thule Ranger rullas ihop och får plats i en garderob när den inte används och monteras på biltaket.

  • Monteringspåse Ocean, Ranger

    Monteringspåse Ocean, Ranger
    Monteringspåse till Ocean 100-700 samt Ranger 90 500, innehåller fästen, byglar, spännband, samt täcklappar.
  • Förvaringspåse Ranger 90

    Förvaringspåse Ranger 90
    Förvaringspåse inkl. bärrem för den hopfällbara takboxen Ranger 90 ( TH 6011 )

Andra ihopvikbara och mjuka takboxar

Thule är ledande på lastanordningar till bilen men det finns andra märken som har hopvikbara lösningar för taklast. En del kallar de för takväska och några märken är Auto-style, Handi-Holdall eller Sailnovo. Vi har ibland också sett att Rusta säljer mjuka och hopvikbara takboxar.

Ett företag som gör många produkter för ett liv med mera vistelese utomhus är Outlust. De har en mjuk takväska som rymmer upp till 420 liter men som är mer av en väska än skidbox. Har du packat den full blir den 46 cm hög och tar en del vind men innehållet är bra väderskyddat.

Mjuk takbox från Outlust

Den monteras direkt på takräcke eller tvärstänger med 4 remmar som följer med. När man inte använder den kan man förvara den i bagaget eller hemma. Ett bra användningsområde är om du till exempel ska frakta något som inte får bli blött och som inte får plats i din bils bagageutrymme.