Mjuk takbox

En mjuk takbox har fördelen att den går att vika ihop och förvara enklare. Den är bra till dig som har bil och ont om plats till förvaring av en vanlig hård takbox hemma.

Thule Ranger hopvikbara takbox

Thule har en takbox som heter Ranger med en packvolym på 260 liter och en maxlängd på 185 cm. Den funkar alltså bra som skidbox för alpina skidor och för den som har längdskidor under den maxlängden. Thule Ranger rullas ihop och får plats i en garderob när den inte används och monteras på biltaket.

 • Monteringspåse Ocean, Ranger

  Monteringspåse Ocean, Ranger
  Monteringspåse till Ocean 100-700 samt Ranger 90 500, innehåller fästen, byglar, spännband, samt täcklappar.
 • Förvaringspåse Ranger 90

  Förvaringspåse Ranger 90
  Förvaringspåse inkl. bärrem för den hopfällbara takboxen Ranger 90 ( TH 6011 )
 • Thule Hopfällbar takbox Ranger 90 280 l Silvergrå/Svart

  Thule Hopfällbar takbox Ranger 90 280 l Silvergrå/Svart
  En hopfällbar takbox som är enkel att förvara. Ger tillgång till ett stort förvaringsutrymme för bagage. Kan enkelt vikas ihop och stuvas undan i bilens bagageutrymme eller på annan förvaringsplats. Easy-Snap-systemet ger snabb och säker montering. Skyddar lasten från smuts och väta tack vare vädertåligt material, svetsade sömmar och dragkedja med tätning. En särskild väska för förvaring av den hoprullade boxen medföljer.
 • Thule Hopfällbar takbox Ranger 500 260 l Silvergrå/Svart

  Thule Hopfällbar takbox Ranger 500 260 l Silvergrå/Svart
  Hopfällbar för bekväm lagring och hantering. Förvandlas till ett kompakt avlångt paket som kräver mycket litet lagringsutrymme. Snabbfästet Easy-Snap ger enkel och säker montering av boxen, inga verktyg behövs. Tillverkad i vattentätt material, med tejpade sömmar och dragkedja med integrerat lås. Skidhållare för säker skidtransport ingår. Expansionsfickor med dragkedjor gör att man kan anpassa lastutrymmet till storleken på lasten. Rymmer 3-4 par skidor eller 2-3 snowboards.Maximal skidlängd 185 cm

Andra ihopvikbara och mjuka takboxar

Thule är ledande på lastanordningar till bilen men det finns andra märken som har hopvikbara lösningar för taklast. En del kallar de för takväska och några märken är Auto-style, Handi-Holdall eller Sailnovo. Vi har ibland också sett att Rusta säljer mjuka och hopvikbara takboxar.

Ett företag som gör många produkter för ett liv med mera vistelese utomhus är Outlust. De har en mjuk takväska som rymmer upp till 420 liter men som är mer av en väska än skidbox. Har du packat den full blir den 46 cm hög och tar en del vind men innehållet är bra väderskyddat.

Mjuk takbox från Outlust

Den monteras direkt på takräcke eller tvärstänger med 4 remmar som följer med. När man inte använder den kan man förvara den i bagaget eller hemma. Ett bra användningsområde är om du till exempel ska frakta något som inte får bli blött och som inte får plats i din bils bagageutrymme.